Strikketips: Tvinne snor på enkleste vis

Denne ideen kunne jeg jo ikke la gå til spille... Når vi strikker så har vi enkelte ganger behov for å tvinne ei snor. Dette innlegget hadde jeg på forrige bloggen min (som nå er nedlagt), og vil ha den med her slik at flere kan bli oppmerksomme på dett.Vi som driver med håndarbeide har mange ganer bruk for snorer enten det skal være til votter, luer og babysko.


Det er mange måter dette kan gjøres på den enkleste måten jeg vet av er å tvinne snorene. Dette gjøres enklet ved hjelp av en stavmikser.

Du trenger: 
Stavmikser
Garn selvfølgelig
Saks

Enkel måte å tvinne snor på

Ta den garnmengen du trenger gjerne med flere farger, her har jeg brukt to farger.

Enkel måte å tvinne snor på

Legg trådene firdobbelt med delingen på midten i stavmikseren, ha kontakten av mens du fikler med dette, litt trist å skade strikkefingrene. :-)

Enkel måte å tvinne snor på


Fest den andre enden med knuten på noe som holder den der eller få hjelp av noen til å holde.

Holdt tråden litt stramt ikke for mye. Sett i kontakten og begynn snurringen, dette går utrolig raskt så du trenger bare 1 sekund eller litt til.
Når du har tvinnet den til ønsket tvinning tar du ut kontakten av mikseren før du gjør noe mere.

Prøv å holde båndet litt stramt slik at det ikke begynner tvinne seg flere steder.. Mens båndet holdes stramt finner du midtpunktet på snora og setter begge endene sammen i en knute. ønsker du en liten dusk i enden er det bare å knytte en knute på andre enden litt innpå og klippe av tuppen

Enkel måte å tvinne snor på

Vips så har du en tvunnet snor.

Enkel måte å tvinne snor påCONVERSATION

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar